New York, New York

Even een teken van leven! Na een superdrukke week in Nederland (zes deadlines, veel afspraken, lange avonden doorwerken en uiteraard de leuke succesvolle Syntens MKB Krachtcentrale waar ik de hele dag walk-in workshops over online communicatie hield) mocht ik dan eindelijk het vliegtuig in naar 'mijn' (hoor mij nou) geliefde New York. Deze week vindt de Web 2.0 Expo plaats in het Javits Center. Met een supermooi programma, toffe workhops en veel inspiratie. Start spreading the news.

Zondagavond was het echt weer om in je zomershirtje over straat te flaneren. Wat heerlijk was! Die avond had ik ook afgesproken een hapje te gaan eten met wetenschapsjournalist en mede-twitteraar Govert Schilling (die overigens alles over de maan weet en een eigen planetoïde heeft!). Govert gaat vier maanden met vakantie. Hij trekt over land van Alaska naar Patagonië. Fantastisch, wat een mooi avontuur! Ik wens hem er veel geluk en succes mee. Hij schrijft er trouwens ook over op zijn Volkskrantblog.

Maandag was het tijd om even te jetlaggen tijdens de eerste twee workshops die ik mocht volgen. Op het programma stonden "Designing Social Websites Part 2" en "Real-Time Marketing: Operationalizing the Use of Social Media". Kom ik later deze week op terug.

En misschien vraag je je af waarom ik zo weinig twitter, na nogal een publicatieboost op maandag. Wel......hou je vast.......ik heb even een twitterstop. Echt. Ik ben er daar gewoon even ontzettend aan toe. Het zou natuurlijk heel toepasselijk zijn om live twitterverslag te doen van de Web 2.0 Expo. Maar daar zijn ook anderen aanwezig die dat doen. Volg bijvoorbeeld de hashtags #w2e en #w2enl...en je bent toch op de hoogte. ;-) En ook Davied van Berlo vertelt veel over de Expo, hij is namelijk ook aanwezig met een hele delegatie! De afstand tussen thuis en New York doet me goed. Ik koester het even. Eerlijk gezegd voel ik me in deze hectische stad rustiger, kalmer en gelukkiger en *zen* dan ik in weken ben geweest. Gisteren trouwens heerlijk geschaatst in Central Park. Wat een geluk. Zwieren over het ijs in een stralende zon met schitterende herfstkleuren om me heen. Ik kan hier wel héél gemakkelijk aan wennen...