Web 2.0 Expo: hippe keynotes en goede ontmoetingen

Woensdag. Het is de dag van de 'Schwag': presentaties, bijeenkomsten in de grote zaal, de opening van de Expo Hall, enkele workshops en....en dat was een van de hoogtepunten van de dag...mijn ontmoeting met Debbie Weil, auteur van The Corporate Blogging Book.

Via TWitter had ik contact met haar gelegd, en ze zou ook aanwezig zijn bij de Expo. Te gek! Bij de snoepjescounter (tja) van IBM ("Sweets and Tweets!" - echt!) troffen we elkaar. Ik herkende haar meteen van haar duidelijke corporate foto. Het was een superleuke ontmoeting, en we hebben meteen 'gestrategized' over haar nieuwe digitale boek. Supergaaf concept. Heb haar meteen een idee aan de hand gedaan en...ze gaat het uitvoeren! Yay! Haven't lost my touch! Het is voor mij persoonlijk een bevestiging dat ik op het goede spoor zit in mijn eigen bedrijf. Hup, Jo.

De keynotes vandaag waren spraakmakend. Ik zie ze als echte traktaties. Het startte met een supervibrant verhaal over hashtags (ik houd van ze, hashtags. Echt. Love 'em dearly) door @Baratunde Thurston. Hij opende al goed: "If you tweet anything vicious about me, my hashtag team will hunt you down!" Hilarisch.  In het kort was zijn statement: hashtags zijn mini grassroots movements. En daar heeft hij gelijk in. Buiten alle nuttige, actuele, zinnige en leerzame functies van hashtags toonde Baratunde een serie geweldige tweets met de tags #swineflu, #howblackareyou (zo grappig!) en #imaginaryprequels. Er waren zelfs hilarische alternatieve titels voor het nieuwe boek van Sarah Palin. Wat te denken van "Ensuring Obama Wins", "Going Snarky" of "Going Away"? Ik heb me echt een halve kaakramp gelachen. Ik hoop dat de organisatie van de Expo de presentatie van Baratunde heeft opgenomen. Een link volgt dan zeker later nog op deze blog.

Ook was er een keynote over de trend van Chris Anderson's 'Free'. Het concept van veel zaken gratis beschikbaar stellen wordt enerzijds omarmd, anderzijds wordt er intensief gezocht naar een nieuwe manier van het stimuleren van economische welvaart.

De derde (dweep-)presentatie was van @ginatripani, zij vertelde over de kracht van Google Wave - ze houdt er écht écht écht van. Tijdens de Tech45 hebben we Google Wave al besproken, en sindsdien heb ik mijn mening niet niet herzien (maar wat niet is, kan nog komen), dus luister dan liever even naar onze editie over Google Wave via iTunes. :-) #wearemuchhipperyesweare

Dit was trouwens de eerste keer dat Web 2.0 een Twitter backchannel had. Jeetje, die hadden wij anderhalf jaar geleden al in Nederland! Wat dat betreft, en ook qua zakelijk inzicht, zie ik wel dat ik echt niet onderdoe. Net als de andere Nederlandse hippe savvy internetondernemers die hier rondstruinen. Ik zou bijna zeggen: Give Us Back New York! ;-)

Foto's volgen later: eerst straks maar even borrelen met @davied en @debbieweil. What a life.