Nutshell: mobile video app met animaties en tekst

Vandaag kreeg ik een direct message van een van de founders van Nutshell, een app (van het bedrijf Prezi, je weet wel, het woesj-woesj-presentatieprogramma). Nutshell (niet te verwarren met Nutshell.com) is een app die zichzelf vergelijkt met Instagram en Vine, maar dan met als extra features: animaties en tekst. Ik denk dat dat niet eens zo'n gek idee is. Custom bewerken van video's deden we al (filtertjes galore!), maar extra identity erin leggen: top.

Is het genoeg?
De advocaat van de duivel in mij fluistert in mijn oor: als het alleen die twee functionaliteiten zijn die het verschil maken, kunnen Instagram en Vine daar dan niet één extra ontwikkelslag in maken, zodat zij hun vaste gebruikerschare niet verliezen?

Shareable
De in Nutshell gemaakte video’s van Nutshell kunnen gebruikers delen via Twitter, Facebook en Instagram(!). Ook kun je ze vanuit de app via sms of e-mail verzenden. Je slaat ze ook lokaal op (in je smartphone). En ja, je kunt je video's integreren in je Prezi-presentaties. Nu gebruik ik Prezi al een tijdje niet meer (ben terug naar de basics gegaan en maak vaker presentaties in Powerpoint en in Canva). Maar ook in Powerpoint kun je YouTubejes inporteren, dus geen probleem. De app is gratis (iOS). Er is een aantal afbeeldingen in-app beschikbaar voor gebruik in de video's.

Ik experimenteer er wel mee. Ik juich altijd nieuwe tools toe, dus: bring it on!
#durftespelen #apenkooien ;-)