Skitch: effectiever met editable screen grabs

Sinds de internetprehistorie (eh, sinds twintig jaar) werk ik met veel online tools die mijn werk sneller en soepeler laten verlopen. Dat is fijn, want ik wil mijn aandacht met name op mijn projecten richten, en tijdverlies is daarbij onhandig. Je kunt het niet altijd voorkomen, maar toch. Liever sneller. Twee tools die ik al erg lang gebruik zijn MW3SNAP voor het maken van schermafbeeldingen en JING voor het maken van screencasts. Ik gebruik ze iedere dag wel. Hier is nu een extra tool bij gekomen: SKITCH. Het is (gratis en) een product van Evernote, het handige programma waarmee je nooit meer iets vergeet (zeg maar). Skitch laat je schermafbeeldingen maken en deze direct bewerken. Superhandig als je bijvoorbeeld een nieuw websiteontwerp hebt en hier feedback op wilt (geven), als je een boekomslag wilt aanpassen of als je, nou ja, vul maar in...want er zijn legio toepassingen.

Een voorbeeld van een bewerkte schermafbeelding:

Voor de duidelijkheid: het is (duidelijk) niet een tool waarmee je ge-wel-di-ge grafische vormgeving maakt. Het is wél een tool waarmee je snel en gemakkelijk kunt laten zien wat je bedoelt. Handig voor opdrachtgevers en leveranciers., voor bijlagen bij briefings e.d. En ook als je op locatie bent en je ziet iets interessants dat je - voorzien van commentaar - wilt delen met je collega's op kantoor, dan kan Skitch erg handig zijn. Bijvoorbeeld als je een mooie beursstand ziet, een goede abri, een mooie monitor of, nou ja, George Clooney. je maakt de prent, je voegt je commentaar eraan toe, syncht 'm via Evernote en deelt 'm met je collega. Zoals hier bijvoorbeeld:

skitch app

Je kunt in Skitch teksten toevoegen, arceren, gedeelten pixelen e.d. Ik zou zeggen: bekijk onderstaande korte instructievideo en give it a go!