Locatiegebonden apps - speelfilm over je geboortehuis

Voor de iPhoners onder u: we hadden al Foursquare en Gowalla, waarmee je kunt 'inchecken' op locaties waar je je op dat moment bevindt. En ook het prachtige Layar, de augmented reality browser (waarmee waardevolle informatie op je mobiel verschijnt in een prachtige grafische laag op je smartphone) had m'n hart al gestolen. En nu zijn er zelfs gepersonaliseerde films online. Vandaag zag ik in mijn Google Chrome browser (vergeet Internet Explorer. Alsjeblieft! Laat het gaan!) via TheWildernessDownTown een prachtige film die mij werkelijk raakte. En waarom was dat zo? Omdat niemand anders deze film zou zien op de manier waarop ik deze zag. Omdat het verbonden was aan het adres waar ik ben geboren. Ik vond het een wonderschone ervaring. Het is gebouwd in HTML5. Probeer het ook - het zal je verbazen wat er boven komt. En vergeet vooral het volume van je computer niet hoger te zetten. Ik ontdekte de site overigens via Michiel Veenstra, hij deelde de link op Twitter.


 


Doe jezelf een plezier en voer je geboorteadres in op The Wilderness DownTown. Veel plezier!


Wauw1