Dag Hyves!

Hyves. Ongeveer acht miljoen Nederlanders hebben zich geregistreerd op dit populaire social mediaplatform. Van baby's tot senioren, en alles er tussenin. Je zou zeggen: dat is fantastisch! En voor voor veel mensen geldt dat ook zo. Het is hun manier om contact te houden met familie en vrienden en het ontmoeten van nieuwe mensen. Ik heb echter besloten te stoppen met Hyves.

Ik kan wel uitweiden over alle mooie kanten van Hyves, hoe belangrijk dit platform voor heel veel mensen is. Ik denk ook dát het zo is. Ik maak heel veel gebruik van allerlei platforms voor sociale media, heb op veel sites en profiel. Dat brengt me veel goeds en het geeft me de mogelijkheid ook zelf veel goeds te brengen. En om contact te leggen. Verbindingen te maken. Maar voor mijzelf hoef ik niet zo nodig op Hyves. 's Lands bekendste sociale netwerk heeft me de afgelopen jaren namelijk vooral kettingbrieven, powerpointpresentaties over eeuwige vriendschap en andere spam opgeleverd. En daar zit ik écht niet op te wachten. De grootste dooddoeners zijn nog wel die e-mails met als onderwerpregel: "FW: FW: FW: FW: FW: FW: FW: FW: FW: FW: FW: FW: FW: Lees dit! Geen grap! Zielige kinderen in Verweggistan!". Geloof me, ik heb er geen boodschap aan. Als je kinderen wil helpen, dan kun je dat zelf doen. Daar heb je Hyves niet voor nodig. En dat klakkeloze doormailen van dat soort berichten vervuilen ook nogal mijn mailbox. En mijn familie en vrienden tref ik veelal via Twitter, Facebook, e-mail, telefoon en JA, ook in real life.

Ik ontvang via Twitter en Facebook (en mijn blog) vele malen meer waardevolle informatie in één dag dan ik in maanden tijd via Hyves vind. Maar ik gun een ieder zijn plezier op Hyves. Als je er iets aan hebt. Plezier, nut, informatie, wat je wilt. En als je mij wilt bereiken? You know where to find me! :-)

Heb je ook wel eens geprobeerd je hyve te wissen, maar weet je niet hoe dat moet? Nu wel.