Picnic 2009 was een feest

Donderdag de 24 had ik eindelijk even tijd in mijn agenda om bij Picnic 2009 te zijn. Ik keek er al lang naar uit, en eindelijk was het zover: een hele blissful dag vol leuke vakgenoten uit de hele wereld, webinnovaties, inspirerende presentaties en veel ander leuks. Heerlijke dag gehad. En ik was zeker niet de enige!

LEES VERDER & KIJK VIDEO'S >>


Er waren namelijk ook aanmoedigingsprijzen te vergeven voor baanbrekende innovaties. Helaas was ik daarbij niet aanwezig (want de uitreiking was vrijdag), maar ik ben zo trots op de nummers één en twee! Bij onderstaand filmpje heb ik het - soort van - niet droog gehouden. Layar was de onbetwiste winnaar en won 75.000 euro (!) voor het doorontwikkelen van het bedrijf. Layar is het augmented reality-initiatief van Maarten Lens-FitzGerald, Claire Boonstra en Raimo van der Klein. Nummer twee was Mobypicture van Matthijs van Abbe. Deze applicatie gebruik ik (geloof ik) al anderhalf jaar. Mobypicture brengt via Twitter mijn leven in beeld!

Voor wie de afgelopen tijd niet op het innovatieve nieuws heeft gelet niet weet wat Layar is: Layar is DE Nederlandse augmented reality-applicatie die het internet live integreert met de fysieke omgeving. Via je mobiele telefoon. Hoe gaaf dat is? Bedenk eens dat je door een straat loopt, Google Streetview op je mobiel bekijkt en als een losse informatielaag op de straatfoto nuttige informatie staat. Ach, wat doe ik moeilijk, check onderstaande impressie. De grenzen hiervan kan ik me nog niet voorstellen. En dat wil wat zeggen.

Uitreiking

Langs deze weg wil ik nog even benadrukken hoe ongelooflijk trots ik ben op Maarten Lens-FitzGerald, Claire Boonstra en Raimo van der Klein (allen Layar). Met name Maarten heeft behoorlijk wat te verhapstukken gehad. Hoe geweldig was het om hem blakend van gezondheid en zichtbaar genietend van alle positiviteit te kunnen zien rondlopen bij Picnic. Het wordt hem zó gegund. Te gek!

Diner: groot geluk bij een ongeluk

Ook het diner was een verrassing. Ik had gereserveerd, maar om de een of andere onduidelijke reden waren alle individuele reserveringen niet ter plaatse geregistreerd. Dat betekende dat iedere persoon die voor zichzelf had gereserveerd en niet in een bedrijfsgroep kwam, bij elkaar aan een tafel werd gezet. Een onhandigheidje van de organisatie. Maar ik kan niet anders zeggen: wat een enorm leuke maaltijd met enorm leuke mensen is dat geworden. Ik zat aan een tafel met verschillende professionals in webdesign, mobile en andere business. Uit Duitsland, China, de VS en good old Nederland. Heerlijk voluit gepraat over social media en de verschillende aanpakken per land, kennis uitgewisseld, met feestelijke prosecco geklonken en zelfs delen van levensverhalen uitgewisseld. Een fijn maal mét levensvragen. Feest!

Volgend jaar ga ik drie dagen naar Picnic. Zeker weten!

** BONUS **

Deze SlideShare over augmented reality (ook afkomstig van Picnic) kwam ik vanmorgen tegen. Zien!