Eos NY Corporate Blogging Tour: Start spreading the news...

Zondag is het zover: mijn New York Corporate Blogging Tour start! Ik ben nog bezig met de laatste voorbereidingen voor de reis over de grote plas. De laatste afspraken zijn gemaakt, de tickets liggen klaar en ik heb de vloeistoffen uit mijn bagage gehaald (om voor de hand liggende redenen wordt de Amerikaanse douane sinds 9/11 niet happy van vloeistoffen in bagage). Het wordt een enerverend bezoek aan The Big Apple.

Er staan niet uitsluitend bezoeken aan organisaties in mijn agenda, ik kijk ook uit naar andere evenementen. Zo zal ik maandag een themameeting met Ayaan Hirsi Ali ('No More Violence Against The World's Women') in Greenwich Village bijwonen. Ik heb overwogen een pak hagelslag of drop voor haar mee te nemen. Maar het risico dat dit wordt ingenomen door douaniers lijkt me wel wat groot...hm, dan reik ik haar toch maar de professionele hand...

Bag
Dinsdag ga ik met mijn Big Apple Greeter op stap. Mijn Greeter is een geboren New Yorker die mij de meest onbekende en bijzondere plekken in een Manhattanse wijk laat zien. De hotspots heb ik een aantal jaren geleden wel gezien, dus die skip ik deze keer. Hoewel...ik zal wel een bezoek brengen aan de bizarre wond in de stad, daar waar vijf jaar geleden de Twin Towers nog stonden. Als Rotterdamse trek ik wel een vergelijking met het gat in de stad. Een oorlogswond, waar vele stedelingen een acceptabel litteken van proberen te maken.

Woensdag bezoek ik een team collega-communicatiepro's die, net als ik, hard aan de weg timmeren in corporate blogging. Donderdag ben ik voor één van mijn gewaardeerde opdrachtgevers, Sanny de Zoete, op pad op het gebied van Dutch Design. Op vrijdag staat weer een meeting met New Yorkse bloggers op mijn lijstje en heb ik hopelijk nog gelegenheid om de stad verkennen. En uiteraard ga ik nog artikelen schrijven voor de Intermediair Forward Blog. Deze worden in week 28 gepubliceerd.

Ik houd jullie op de hoogte, meer nieuws komt vanuit het New Yorkse.