Bloggende stewardess zoekt nieuwe carrière

We hebben er allemaal wel eens van gehoord. Bloggers die denken dat hun baas niet op het net zit en niet weet wat werknemers online uitspoken en weg kunnen komen met negatieve praat over hun werksituatie. Naïef, maar ze bestaan echt. Soms krijgen de naïeve bloggers ontslag en zijn daar dan ook nog verbaasd over.

Stewardess
Waarschijnlijk ken je het voorbeeld van de ontslagen Ellen Simonetti, Queen of the Sky (stewardess bij Delta Airlines). Ontslagen - want wat verwacht je bij entries als "Where's the Glamour", "The Trip from Hell" en "The Joys of Commuting"? Not Smart! Als door negatieve postings het bedrijfsimago geschaad wordt, kan de blogger zwaar nalatig gedrag worden aangerekend. Terecht, vind ik. De dame blogt
nog steeds (wat dan weer wél leuk is, al valt de content wat tegen) en hoopt dat haar verhaal verfilmd wordt. Ze heeft ook een boek over haar 'turbulente' lotgevallen uitgebracht. Kortom: ze probeert er het beste van te maken. Maar ja...geen carrière als stewardess meer.

Het kan ook anders! Jaren geleden ontdekte ik tot mijn vreugdevolle verbazing dat mijn slimme destijds boss-to-be mij had gegoogled, en iets over het sollicitatiegesprek had gevonden dat ik met één van zijn collega's had gehad. Dit zorgde er juist voor dat hij mij wilde spreken. Ik kreeg de baan in a heartbeat, en heb het bij het project naar mijn zin gehad. Ik heb ee overigens ook veel digitale handigheidjes geleerd, waar ik vandaag de dag (nu, bijvoorbeeld) nog heel veel aan heb. We onderhouden nog steeds contact, al heb ik inmiddels alweer andere carrièrestappen gezet (onder andere het opzetten van mijn bedrijf Eos Communicatie).

Uiteindelijk draait het bij bloggen om gezond verstand en het aanspreken van je zuivere geweten. Wanneer je over je werksituatie wilt schrijven, handel dan navenant. Wil je over je hobby schrijven, doe dan hetzelfde. Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden. Oók digitaal.

Blog long and prosper!