'Live Your Talks': de cover

Sinds april 2015 werk ik aan mijn tweede (Engelstalige) boek: 'Live your Talks'. Over het verschil tussen public speaking en het geven van een TEDx talk, en over hoe je je eigen presentatie kunt optimaliseren. Het boek wordt gepresenteerd op donderdag 31 maart op de Nederlandse Ambassade in Dublin, Ierland. Tijdens het TEDxBinnenhof viewing event, waar ik ook de dagpresentator van ben. Ik geef tevens de afsluitende keynote die dag. Ik heb er enorm zin in. En op zaterdag 9 april presenteer ik het boek in Rotterdam. Ik combineer dat met mijn 10-jarig zakelijk jubileum. Het is een tijd van keihard werken (lange dagen, en ook tot in de kleine uurtjes), maar ook van fijne feesten vieren. Althans, zodra het boek uit is, dan hè. ;-)

In mei 2015 had ik de opzet van het boek klaar, het raamwerk met hoe ik de hoofdstukken zou gaan indelen. Toen hield ik ook het eerste interview, met Rob Speekenbrink, TEDx Senior Ambassador Europe en founder van TEDxDelft.

Er is veel gebeurd sindsdien. En veel geschreven. De afgelopen maanden heb ik er zelfs mijn agenda voor leeg geveegd. Zeventien hoofdstukken met mijn persoonlijke ervaringen tijdens het voorbereiden van mijn TEDx talk, tot en met wat er allemaal daarna is gebeurd. Met daarbij de zaken die ik ervan heb geleerd. En twaalf interviews met andere experts op het gebied van presenteren, performing en regie. Dit zijn in volgorde van publicatie in het boek: Rob Speekenbrink (eerder genoemd), Caryn 't Hart de Wijkerslooth (TEDxDelft curator), Soness Stevens (TED en TEDx speaker en de nr. 1 TEDx speaker coach in Japan/Azië), Henkjan Smits (talent coach Business X-Factor, radio presentator en vm. coach TEDxAmsterdam), Lianne Ebbinkhuijsen (public speaker), Else Kramer (visual revolutionary, adviseur en spreker), Buffi Duberman (Personal English Coach voor Nederlanders), Amy van Son (TEDxGroningen spreker en licentiehouder TEDxArnhem), Ric Berretty (experience designer, theatermaker en regisseur), Michèle Sparreboom (presentator en talkshow host), Joleene Moody (New York City, schrijver, blogger en spreker) en Jet Sol (televisiemaker en presentator).

Het geheel telt 224 pagina's. Ik onthul de cover in onderstaande Periscope uitzending: