Waarom een contentkalender zonder strategie zinloos is

Vanmiddag zond ik een scope uit (via Periscope) over content. Specifieker: over hoe een contentkalender volstrekt zinloos is als je geen contentstrategie hebt die je doelen helpt te realiseren.

Dit is niet zo'n populair statement. Ik weet het.

We zien op veel online plekken handige downloads voor het opstellen en invullen van contentkalenders. Excel-documentjes, mooi gekleurde infographics en standaard checklists (en vergeet de whitepapers niet) vliegen je om de oren. Ik geloof er niet zo in. Want wat voor de één werkt, hoeft voor de ander niet DE oplossing te zijn. Ik geloof wel in handige instrumenten en tooltjes (hou me maar eens tegen! ;-)), maar niet voordat je hebt nagedacht over wat de overkoepelende doelen nu ECHT zijn. Is het doel echt meer klanten krijgen? Of als expert gezien worden in je netwerk? Of meer naamsbekendheid? Of meer producten verkopen? Of heb je andere doelen? Of meerdere doelen tegelijk?

Je merkt het. Knagende vragen.

Je kunt misschien geneigd zijn te denken 'ja hallo, alemaal leuk en aardig, maar ik begin gewoon met de blog, dat is al heel wat, en dan komt de rest vanzelf wel - als ik het leuk genoeg vind'. Op zich prima om te experimenteren. Maar begin je eraan om een béétje online beter vindbaar te zijn, of om je doelen gericht te realiseren? 

Meer hierover: