Handige studio hack voor mobile livestreaming

Mobile livestreaming via Periscope en Meerkat is booming. Ik voorspelde het al, en nou ja, here we are. Je krijgt alleen wel soms een lamme arm van het vasthouden van je mobiel tijdens je stream. Maar ik heb een (duct tape-loze) oplossing! Read and cheer.

Okee, eerlijk is eerlijk: mijn eerste oplossing bevatte inderdaad eh, duct tape. Werkte prima! Maar dat kon natuurlijk beter. En dat moet ook, want deze week verzorg ik een dagelijkse stream over e-learning. En het is ZEKER NIET de laatste serie die ik uitzend. De uitzendingen zijn best lang (ca. 30 minuten, wat ERG lang is voor een mobiele stream, maar gezien de vele inhoud sta ik het me voor deze serie tijdelijk toe). En dat merk je dus in je armen. Hier is de minder plakkende maar wel stabiele oplossing!

ZIE:

periscope tripod

Hoe zit dit nu precies in elkaar?

Deze constructie bestaat uit 3 delen:

  • een Manfrotto Pixi Mini Tripod (tafelstatief) met schroef-unit;
  • een Muvit Selfie-Stick met telescooparm (echt, ik durfde 'm bijna niet af te rekenen omdat ik normaliter niet gezien wil worden met zo'n ding, iek! Een narcistick! :-O)
  • mijn smartphone (met lader, zodat niet halverwege de uitzending m'n unit uitvalt)
  • en okee, ook een nifty paperclip om echt zéker te weten dat mijn smartphone niet onverhoopt langzaam naar beneden zakt en op de tafel ploft. Hey. Tech is leuk, maar duct tape en paperclips bestaan niet voor niets, hè. Er kunnen namelijk nogal gevaarlijke situaties ontstaan als je geen paperclip bij de hand hebt.  Vraag maar aan McGyver.

So there you have it! Ik ben helemaal blij met mijn vondst. En ik heb 'm eigenlijk indirect voor mijn verjaardag gekregen, want ik heb dit setje gekocht met verjaardagscadeaubonnen. Dus mijn vrienden zijn een beetje deel van mijn werkpassie. Good feeling!

Iets fijns voor kijkers van de #OnlineCommScope maandag 20 juli:

Morgen (maandag) is alweer de 7e en laatste uitzending van de #OnlineCommScope e-learning serie. Er volgen nog véél meer series, maar deze e-learning sessies waren de kisk-off. Met de uitzending van morgen meegeteld beslaat deze serie maar liefst 3,5 UUR aan waardevolle adviezen, tips en MEGAVEEL informatie voor iedere e-learning aspirant. Wat we morgen gaan doen:

1. Korte recap van deze eerste serie (kort, beloofd!);
2. Q&A sessie met de door jullie ingezonden vragen (dat kan nog tot maandag 11:00 uur via ouderwetsche mail of via Twitter met de hashtag #OnlineCommScope);
3. Als het goed is - bijpraten met onze studiogast;
4. Een verrassing. :-)

En vragen tijdens de uitzending mag altijd! En hartjes geven ook! #durfteslijmen :-) 

Ben je er morgen weer bij? Kijk om 13:00 op Twitter bij @jojanneke, klik op de Periscope-link en GO!