Periscope serie: 7 overwegingen bij e-learning ontwikkelen

In de afgelopen 5,5 jaar dat ik blended learning en e-learning ontwikkel binnen OnlineComm Academy, kreeg ik enorm veel vragen over hoe ik dit aanpak. En of ik tips heb voor pro's die zelf ook online trainingen, opleidingen en andere leermiddelen willen ontwikkelen. 585 video's verder denk ik dat ik daar iets over kan delen. En omdat ik zo dol ben op Periscope en hier vaak gebruik van maak voor allerlei doeleinden (crowdsourcing, speech op congres uitzenden, verhalen voorlezen, marketing etc.), heb ik besloten om een korte informatieve serie over te maken over e-learning. De eerste aflevering (van in totaal 7) is vanmiddag uitgezonden.

Vragen stellen voor komende uitzendingen kan in de livestream en vooraf via Twitter, als je de hashtag #onlinecommscope gebruikt in je tweet aan @jojanneke.

periscope_onlinecommscope

 

Ook als je veel ervaring hebt opgebouwd met het ontwikkelen van online trainingen, merk je dat je eigenlijk nooit helemaal bent uitgeleerd. En eerlijk gezegd vind ik ook dat dat zo hoort. Als je honderd procent tevreden bent over je training, en nooit een ontwikkelpunt ziet voor je video's en andere leermiddelen, dan doe je iets niet goed. 'De kunst is om je eigen leercurve ook steil te laten verlopen (en niet alleen die van je cursisten!). 

In deze eerste livestream in de #onlinecommscope serie over e-learning vertelde ik welke 7 dingen ik graag had geweten toen ik net begon. Dit zijn dingen die relevant blijven: je motivatie om überhaupt een online opleiding te ontwikkelen; interactie in je opleiding; software, tech en praktische procedures; digitale didactiek en methodiek; content creatie en variatie in leermiddelen; tijdsinschatting, planning en team...en de rest. :-)

De Periscope livestream heb ik opgenomen. De 1e aflevering vind je hier:

Komende afleveringen

- Maandag 13 juli (13:00 uur) stream ik de tweede aflevering. Dan ga ik in op social interactie in je online training.
- Dinsdag 14 juli (13:00 uur): software, tech en prodecures
- Woensdag 15 juli (13:00 uur) : didactiek en methodiek
- Donderdag 16 juli (13:00 uur): content creatie en variatie in leermiddelen
- Vrijdag 17 juli (9:30 uur): tijd & team
- Maandag 20 juli (13:00 uur): de rest. En dan is er ook een gast bij. :-)

Ben je er ook bij? Je kunt kijken via je laptop of via de Periscope app.