Fashion editors in New York

Ik was net druk aan het typen aan mijn kersverse blogpost voor Frankwatching toen mijn aandacht ineens werd weggezogen naar een bepaald aspect van één van de sessies van deze week. Moderedactrices. Ik was maandag bij de Social Media Week-sessie 'Social Styling' bij Hearst. Je weet wel (en zo niet, bij deze), dat gebouw waar onder andere Harper's Bazaar is gevestigd. En als je niet weet wat Harper's Bazaar is, schaam je dan niet te erg maar klik op deze link en bluf dat je het wel weet consider yourself informed.


lees verder...

Ik heb er leuke dingen gehoord en fijne gesprekken gevoerd. Maar daar vertel ik in mijn blogpost op Frankwatching later meer over. Heb ik wel zin in; ben benieuwd of de mannelijke lezers van Frankwatching dit gaan trekken. Ik gok het erop. ;-) Waar ik me nu eerst even op wil richten: de fashionista's. Wat een feest is het om alleen al in de lobby rond te hangen of in de liften op en neer te zoeven. Je ziet kapitalen aan couture voorbijschrijden op hakken van hier tot de 44e etage, ziet zeer weloverwogen kledingcomposities op de roltrap voorbijglijden. Een kwartiertje gluren en je weet hoe je 's avonds op een feestje moet verschijnen. Ik vond het uitermate vermakelijk. Ook leuk: één van de panelleden van de sessie was Leandra Medine, alias the @ManRepeller (en ladies, LEES haar blog). Deze dame was als een vis in het water in deze modetempel in al haar onbevangenheid en eigenwijsheid. Ze steekt ogenschijnlijk de draak met modeprincipes en het cultuurtje dat er omheen hangt. Tegelijkertijd lijken de überfashionista's van, ja zelfs Harper's Bazaar, voor haar geweldig scherpe verhalen en foto's te vallen. Het leverde een leuk gesprek met geweldige anekdotes op. En ik had nog nooit zoveel ge-wel-di-ge pumps in één ruimte gezien. 


Ook leuk: mijn zuurstokroze Colori testpumps misstonden niet bij 'Social Styling'. Mocht je de Colori testpumps hebben gemist: ik doe mee met een testloopactie voor Colori Shoes. Bij deze winkel kocht ik een paar maanden geleden mijn geniale blauwe suède laarzen. Deze lieve mensen zitten sinds enige tijd op Twitter (bless them!) en Facebook (hai Emilie!) en hebben de nobele taak op zich genomen om De Ideale Pump te ontwerpen. Ze vermoeden dat ze deze nu hebben ontworpen, en ze hebben daarom 22 prototype-paren laten maken in Italië. En ik ben één van de 22 dames die de pumps mag inlopen en mijn ervaringen erover delen. En natuurlijk zijn ze in mijn koffertje mee naar New York gekomen! Ze lopen heerlijk. Het was wel even puzzelen (Waar Draag Ik Ze Bij? Alleen Bij Zwart Of Ook Andere Ensembles?), maar 't kwam goed. Ik heb ze nu drie keer gedragen. I'll keep them posted.


Wat hebben roze pumps nu te maken met 'Social Styling'? Nou, de actie van Colori Shoes sluit inhoudelijk mooi aan bij het principe van social styling. Lees in de komende dagen mijn blogpost op Frankwatching (ik plaats op EosBlog en Twitter ook wel een linkje zodra 'ie live staat), dan snap je 'm. ;-)