Het bleek weer eens tijd voor een hoax...

Ohgolly  ...en ik ben er in gestonken! Doorgaans gaan hoaxes aan me voorbij. Ik let er niet zo op, of ze gaan over onderwerpen die me niet echt heel erg bezighouden. Vandaag kwam ik een instinkertje tegen. Het blijkt dat enkele twitteraars een nepaccount van Carglass op Twitter hebben hebben gemaakt en via dit account nogal prikkelende berichten publiceerden. Je kunt over de hoax lezen op o.a. MarketingFacts en op DutchCowboys. Blijkbaar sprak het onderwerp me aan. Tja. En ja, ik heb erop gereageerd...


Gewoon uit goede bedoelingen. Ik had niet de intentie om de hoax op te stoken of zo. Ik wist niet eens dat het niet klopte. Opvallender was de enorme stroom kritiek die op gang kwam door de reacties die men op de tweets van het nepaccount had. Sommigen (zoals ik) stonken erin en reageerden op de tweets, anderen hadden kritiek op mensen die er aandacht aan besteedden (zoals ik dat deed). Kijk, ik snap best dat een hoax nieuws is omdat het weer eens aantoont dat lang niet alles dat via sociale media wordt gecommuniceerd bevestigde feiten betreft. Maar als ik kijk naar de tweet waar ik op reageerde: er zijn wel meer bedrijven die onhandig reageren en dreigen met juridische stappen. Wat dat betreft denk ik dat mijn reactie nog wel vriendelijk was. Had er graag iemand mee geholpen. :-) 

Als ik kijk naar de hoax op zich, vind ik er mooie kansen voor Carglass in zitten. Ik vind het niet alleen maar negatief. Ik zou zelfs zeggen: ga eens praten met de kwajongens die deze actie hebben bedacht. Als de poetsenbakkers zo'n actie op touw zetten binnen een dag, dan kunnen ze vast ook meedenken over een manier om wél slim te communiceren. Zeg maar The Force in plaats van The Dark Side.

Al met al een niet zo saaie eerste werkdag na drie weken vakantie. :-)