Groeien met online sociale netwerken

Gisteren was ik spreker bij het event 'Groeien met sociale netwerken', een initiatief van de Kamer van Koophandel en Syntens. Het was een landelijk event, op verschillende plaatsen werden gelijktijdig presentaties en workshops gegeven over allerlei aspecten van online presence, netwerken en ondernemen. Ik vertelde tijdens mijn presentaties meer over de strategische kant van online netwerken. Hoe begin je? Welke doelstellingen formuleer je voor jezelf vooraf? Wat zijn risico's en kansen? Wat werkt wel, wat werkt niet?

LEES VERDER (incl. presentatie!) >>


Wat ik erg leuk vond, was dat er allerlei verschillende typen ondernemers aanwezig waren. Pure starters uit zeer uiteenlopende branches. Dat maakt het presenteren topsport, omdat je iederéén een inhoudelijk verhaal wilt bieden waar je strategisch en praktisch mee uit de voeten kunt. Ik kamp nog met de restjes van een venijnige keelonsteking, dus ik was ook erg dankbaar dat ik nog enigszins verstaanbaar was na afloop van de tweede sessie.

Ik heb me niet rechtlijnig aan mijn presentatie gehouden, heb met name veel geïmproviseerd aan de hand van vragen uit de zaal. Mede om die reden vind ik het zinnig om alsnog mijn presentatie in deze blogpost te publiceren, omdat redelijk wat informatie mooi additioneel kan werken voor degenen die gisteren aanwezig waren. En trouwens ook voor degenen die er niet bij konden zijn. :-)

Overigens was de Twitter-hashtag "#gmsn". Leuk om te zien dat zoveel mensen verschillende zaken hebben geleerd en ervaren. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar. Binnenkort (15 juni) een soort vervolg voor mij: dan mag ik weer een presentatie voor (wat meer gevorderde) ondernemers geven. Interesse? Laat het even weten, dan geef ik dat door aan de organisatie.