Verplichte pauze, nieuwe lente

Zo zeg. Dat was me het weekje wel. Die vervelende griepgolf die door het land waarde had toch helaas ook mij bereikt. Was vier dagen aan bed gekluisterd. Vervelend en pijnlijk. maar langzamerhand krabbel ik nu weer wat op en werk ik een half dagje (oef, volle mailbox!). Ik hoop dat ik morgen weer veel meer en efficiënter kan doen.

LenteIk had wel de indruk dat dit me even werk opgedrongen, maar het is wel ergens goed voor geweest. Buiten het feit dat het eenvoudiger afrekenen was met de winterkilo's dat het natuurlijk niet fijn was, denk ik wel dat ik even aan een verplichte pauze toe was. Ik zit altijd vol plannen en doorgaans vol energie, maar ineens was de tank nogal leeg. Kon het vele werk even moeilijker hanteren. Focussen ging wat lastiger. Ik denk dat ik een tijdje teveel aan mijn hoofd had en daardoor mezelf een beetje voorbij liep. Een paar dagen absolute rust was eigenlijk precies wat ik nodig had. Vakantiedagen plannen is bij mij niet altijd genoeg, dus nare buikpijn kostte energie maar het zorgde er wel voor dat ik even alles los moest laten. Ik heb de afgelopen dagen wel af en toe nagedacht over hoeveel dingen ik doe met mijn bedrijf en welke zaken me dierbaar zijn (binnen en buiten mijn bedrijf). Dat motiveert me wel om de goede dingen te blijven doen maar ook om betere keuzes voor mijn gezondheid te maken. Dus deze dame gaat regelmatiger naar de sportschool (nu nog niet, eerst een beetje aansterken) om lichaam en werkgeest meer in balans te houden. En wat is een beter moment dan deze verse lente?

Alle goeds voor jullie - en voor mij in deze nieuwe lente. :-)