Podcast MVO-project WeesWijzer.NU

Hai. Het is weer even tijd voor een update over WeesWijzer.NU, mijn kennisplatforminitiatief voor weeskinderen in Nederland. In de laatste maanden van het jaar richt ik mijn pijlen op een unieke kerstactie voor dit doel. En niet alleen voor WeesWijzer in het bijzonder, maar ook voor een gezin in Hoogeveen dat mijn hart heeft gestolen. Ik kreeg afgelopen week een hulpvraag namens een pleeggezin dat twee weeskinderen (twee jonge leuke lieve jongens, Jasper en Daniel) graag in hun gezin willen opnemen. De jongens zijn kinderen van een bevriend koppel. Twee mensen die door een verkeersongeval en door ziekte om het leven zijn gekomen. En dus hun zoons achter hebben moeten laten. Het gezin dat de jongens wil opnemen in hun gezin heeft niet de middelen om dit gladjes te laten verlopen. Zo moet er een dakkapel komen om iets meer slaapruimte te creëren, en moet er een grotere auto komen om de jongens met het toch al grote gezin te kunnen vervoeren. Bijvoorbeeld.

Voor degenen die me al iets langer kennen: ik blog inmiddels zeven jaar als langebaanschaatser naast mijn bestaan als adviseur online communicatie. Daarom wordt dit een gecombineerde kerstactie: Eos Communicatie meets WeesWijzer meets Schaatsreporter. Ik wil zelf - en met zoveel mogelijk andere rijders - gesponsorde rondjes gaan rijden op een schaatsbaan in Nederland om geld in te zamelen voor het gezin dat de hulp goed kan gebruiken. Ook zet ik een online minicampagne op voor ondernemers, aannemers en andere partijen in het bedrijfsleven om direct hulp te bieden aan het gezin van Jasper en Daniel. Door bijvoorbeeld een dakkapel te schenken. Of een (bijdrage aan een) auto. Of sportles. Of wat er maar ook voor nodig is om veerkrachtig, sterker, stabieler, krachtiger, gelukkiger, veiliger, onbezorgder maar toch vooral zo normaal mogelijk in het leven te staan. Want volgens mij is op dit moment alles al in de wereld aaanwezig om het dit gezin gemakkelijker te maken. We hoeven het alleen maar te bundelen. En aangezien ik Miss Open Source ben, moet dat toch potverdikkie geregeld kunnen worden.

Natuurlijk zijn er heel veel weeskinderen die hulp nodig hebben. Maar dat deze mensen, met het hart op de goede plaats, buiten alle regelgevingen, zorgmolens en gedoe om zelf een actie op touw zetten om deze jongens een warm nest te bieden...daar gaat mijn hart van open. En het is precies de manier waarop weeskinderen opgevangen moeten worden. Echt. Moeten. Worden. Laat het een sterk signaal zijn.

Dus. Als het jou ook niet onberoerd heeft gelaten, kun je misschien overwegen om mee te schaatsen met mijn WeesWijzer / Eos Communicatie / Schaatsreporter Kerstactie. Je kunt zelf sponsors zoeken en meeschaatsen, ik kom z.s.m. met de technische details. En als je het gezin op een andere manier kunt helpen, maak jij mijn kerst onvergetelijk. En eh, als je nog wilt weten waarom het zo belangrijk is om je in te zetten voor weeskinderen in Nederland (want ja, die zijn er), luister dan even naar onderstaande clip.