Podcast Tech45: de eerste staat live

Ja! Na een aantal weken bètatesten was het gisteren dan zover: de eerste officiële Tech45 podcast over internet, tech en gadgets. Ik moet zeggen dat ik me wel ziek lachte toen ik deze opname beluisterde, omdat er iets gruwelijk mis ging *schaam*. Mea culpa! Ik kreeg namelijk, toen we nét waren begonnen met opnemen...bezoek aan de deur. Ik dacht bijna iedereen gemeld te hebben dat ik onbereikbaar was in verband met de opname, maar van je vrienden moet je 't hebben, haha. ;-) Het was dus nog wel een beetje een houtje-touwtje-ervaring, maar toch was de opname leuk om te doen.

Minpuntje was wel dat ik net flink had geïnvesteerd in een sjieke professionele studiomicrofoon (de Samson C01U), en dat het geluid aan mijn kant echt gigantisch tegenvalt. Wat een sof! Ik ga proberen dit beter voor elkaar te krijgen. Maar hoe...daar moet ik nog even op studeren. Iemand briljante suggesties daarvoor?

Luister de podcast en lees verder >>


Tijdens deze eerste niet-bèta podcast ging het onder andere over de BUMA/Stemra-ramp (zo mogen we het wel noemen), de lancering van Google Wave, Twitterlijstjes, de open source Frankencamera, TV via de iPhone en nog wat aardige handige tips van alle podcasters.

Iets anders: de meningen over Google Wave liepen nogal uiteen. Wel grappig. Ik ben trouwens vóór Google Wave: ik zie het als een medium dat in ontwikkeling is. Google Wave is niet het ei van Columbus, maar biedt wel mooie kansen en is een aardig uitgangspunt voor verdere ontwikkeling.

Luister 'm hier (en hoor me inbellen, haha). En lachen om de verschillende tongvallen mag ook. België & Nederland, unite!