Google Streetview: 'Zo, was jij daar?'

Google StreetView. Zó leuk! Toen ik vorige zomer naar New York ging voor mijn NYC corporate blogging trip, bereidde ik mijn reis voor met allerlei zakenadressen die ik uiteraard op Google opzocht. Op Manhattan was Google StreetView toen al ingevoerd. Erg handig, want het geeft alvast een beeld van datgene dat je gaat zien. Enorm leuk! Google is momenteel in Nederland bezig foto's te maken voor Streetview. En dat zullen we weten!

Google

In Amerika heeft Google heeft vorig jaar met StreetView heeft in de VS flink wat commotie veroorzaakt. Op de foto's die Google in Amerika schoot, waren mensen herkenbaar die bijvoorbeeld lagen te zonnen of net een
  stripclub (yikes!) uit liepen. Ook klaagde het Amerikaanse ministerie van Defensie dat straatbeelden van een militaire basis in Texas de
  staatsveiligheid in gevaar brachten. Google nam de kritiek serieus en is gezichten van mensen gaan vervagen, zodat ze niet herkenbaar zijn. Dit zomerseizoen worden de straten van Rotterdam en Amsterdam op de kiek gezet. Dat wordt zwaaien vanuit het opblaaszwembad vanuit mijn tuin.