Het nut van goed georganiseerd zijn

Afgelopen maandag was ik in het Olympisch Stadion om onze nationale sporters warm te onthalen. Hartstikke leuk! Niet alleen omdat het nu eenmaal leuk is om je verbonden te voelen met je land door sport (oranje!), maar ook omdat de Eendragtspolder, een van de projecten waar ik als communicator aan werk, het Holland Acht mannenteam sponsort. Als je je op die manier verbonden voelt met een ploeg, geeft dat zo'n sportieve feestmiddag wel extra cachet. Ik nam uiteraard mijn JVC Everio mee, om de sfeer vast te leggen en te kunnen videobloggen.

Eenmaal thuisgekomen ontdekte ik dat ik de software voor mijn Everio nog niet had geïnstalleerd op mijn nieuwe laptop. En waar was dat cd'tje nu ook alweer....waarom heeft die Everio dan ook geen bluetooth... Kortom: ik was in mijn oude val getrapt. Sinds enkele jaren geef ik (incidenteel en uitsluitend op aanvraag) workshops om je leven en werk zo handig mogelijk te organiseren. Maar wat betreft deze kwestie leek ik wel de loodgieter bij wie het thuis lekt. Gelukkig brengt zo'n voorval me niet van de wijs: ik glimlach er om en bedenk me dat ik wat meer tijd moet inruimen voor mezelf en om mijn zaakjes nog beter te organiseren.

Ik belde dus meteen de aardige mensen van JVC, die zo vriendelijk zijn een cd'tje op te sturen met de driver (die staat helaas niet op de website). En dat cd'tje zal ik uiteraard - na installatie - meteen in mijn softwaredoos stoppen. Die heb ik dan weer wel, uit een zeer geordend, niet zo heel lang vergaan verleden.Tijd om weer wat meer orde op zaken te stellen! Ik laat me onder andere inspireren door David Allen (filmpje). En mijn videoregistratie van de sporters houden jullie tegoed.

Meer weten over efficienter werken? Check de links:
Getting Things Done
Lifehacking