Twitter down? Ontwenningsverschijnselen!

Het is geen geheim: ik ben dol op Twitter. Mijn online en offline vrienden vinden het leuk om te zien wat me bezighoudt. Ze hebben, zeg maar, een 'abonnement op de Jojanneke'. Als in 'een abonnement hebben op de Donald Duck'. Twitteren is echt een gewoonte geworden, zoals een kopje koffie op het werk, een wandelingetje tijdens de pauze, een koekje bij de thee. Of voor de deze week (gisteren was het immers 1 juli)  iets meer gefrustreerden onder ons, het sigaretje in het café. Nu heb ik nooit gerookt, maar ik weet wel dat het vervelend is om te stoppen met leuke gewoontes. Dat is niet zo gemakkelijk. Vandaag wordt het maar weer eens duidelijk voor me: Twitter ligt er namelijk uit. Hartstikke plat ligt het. Ik heb alles geprobeerd: via mijn mobiel, een nabije computer (want laptop gecrashed), een rituele twitterregendans...niets hielp. Misschien is het een karmische vergelding? Ik ben de hele week namelijk al blij dat de lucht zoveel frisser zal zijn in kroegen. Wie weet zal ik zelfs wat vaker uitgaan. Wellicht is dit dé manier van het universum om mij wat meer solidair te krijgen ten opzichte van verdrietig rokend Nederland.


De hele ochtend (het is mijn flexdag) loop ik al door mijn huis te zwalken, in Tweets denkend:
'Scharrelt schaatsspullen bij elkaar en twijfelt over opnieuw slijpen van ijzers'.
'Rok of linnen broek? Auto of trein? Koffie of thee? Keuzes maken is nog niet zo gemakkelijk.'
'Artikel geschreven. Vanavond bijschaven?'
'Zo'n flexdag is zó volgepland'.
'Ziet dat de site van @gvenk live is. Vanaf nu altijd de @gvenkdaily via meerdere kanalen te bekijken.'
'IP klimt in de papierversnipperaar die gelukkig niet aan staat.'
'Het is niet zonnig, wel warm. Toch maar een anti-zonsjaal mee voor onderweg.'
'Concludeert dat het tijd is om te bloggen: op die manier toch even tweets kwijt.'

De remedie tegen dit Twitterverdriet? Hopen dat het snel voorbij is
en in de tussentijd verkoeling zoeken in de fantastische ijshal. Ik
bind vandaag de schaatsen onder! Misschien dat daar de trillende
handjes (twitter-ontwenning) van kalmeren.

*** UPDATE 10.44 uur ***
TWITTER DOET HET WEER!