MVO: Eos in dagblad Metro

Vandaag sta ik in dagblad Metro!

Metrojo_1
Helaas staat niet het hele interview dat ik met de (overigens zeer sympathieke journaliste) heb gehad in de krant, dat vind ik wel een beetje jammer. Maar toch sta ik er met een citaat en een foto in. Ik kreeg er al een smsje van iemand uit mijn netwerk over vandaag! In het interview meldde ik allerlei handige tips voor ondernemers die zelf ook aan de slag willen met MVO. Uiteindelijk koos de eindredactie van Metro voor een interview dat met een andere dame is gehouden, zie hier de halve pagina: Download metrojo2.jpg. En als je de halve pagina tóch bekijkt, kun je je er misschien ook iets bij voorstellen dat ik de humor er wel van in zie (en néé, ik heb niét spontaan mijn haar afgeknipt en een make-over gehad: de grote foto op de halve pagina betreft de andere geïnterviewde dame die zich inzet voor het algemeen belang).

Voor degenen die het óók wel een klein beetje jammer vinden dat niet het hele interview gepubliceerd is, komen hier nog wat handige tips voor MVO'ers in spé:
1. Kies een maatschappelijk doel dat dicht bij je eigen organisatie (en jou zelf) staat. Des te groter is de slagingskans.
2. Bereid je goed voor: het is niet een eenmalige actie. Dit voorkomt ellende em teveel onverwachte werkbelasting achteraf.
3. Bekijk niet alleen wat je als barmhartige samaritaan kunt doen voor goede doelen. Start ook met het doorlichten van je eigen organisatie. Je medewerkers moeten het ook zien zitten, anders kun je er beter helemaal niet aan beginnen. Intern draagvlak is cruciaal.
4. Het hoeft niet een geheel belangeloos project te zijn of worden. De drie pijlers van MVO zijn immers People, Planet en Profit! Voel je hier niet ongemakkelijk over: iedereen mag er beter van worden: jouw bedrijf dus ook.

Meer weten? Bekijk hier alle berichten op deze blog over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Nog meer weten? Stuur een mailtje of pak de telefoon.