Deel kennis via blog of netwerk

Op de website van Harro Willlemsen las ik deze week een berichtje over concurrentie in het zakelijke verkeer. Ik vond het wel een goede entry, want hij belichtte zowel de voor de hand liggende kant ('Concurrenten Zitten In De Weg') als een wat kansrijker perspectief: de concurrent als sparring partner. Tijdens beurzen, seminars en andere evenementen netwerken concurrenten er immers op los. Je weet immers maar nooit...

Gelukkig zijn er voldoende voorbeelden van professionals te noemen die in out-of-the-box brainstormsessies kennis willen delen. Harro zelf spart met enige regelmaat met andere commerciële trainers. Komende maand ga ik ook kennis delen met andere corporate bloggers in New York. Het is nogal een geregel, maar ik vind dat de moeite wel waard. Ik ben ook benieuwd naar de intercontinentale verschillen onder blogs en bloggers. Er zijn allerlei nuttige onderzoeken gedaan naar bedrijfsblogs in de VS en Europa, bijvoorbeeld dit rapport van Edelman PR. Corporate blogging-goeroe Debbie Weil is momenteel toevalligerwijs ook nog eens bezig met een Chinese variant op mijn New York Corporate Blogging Trip. Leuk! Ze heeft er uiteraard al een blog aan gewijd. Best knap overigens, dat ze chocola weet te maken van wat er op oosterse blogs staat. Ik kan er doorgaans niet zoveel mee. Maar ik vind het geweldig dat Debbie het avontuur aan gaat. Top! En ik? Ik kan niet wachten tot mijn New Yorkse avontuur begint!

To be continued...