Multitasking

Voordat het lange Paasweekend begint, wil ik nog wat klussen afmaken. Projectplan afronden, offerte versturen, drukproeven controleren, planning bijwerken... Ik kies ervoor om het werk ontspannen in mijn huiskantoor te doen. Dit blijkt legio voordelen te hebben! Niet alleen is het goed zonnig op mijn werkplek, ook krijg ik wat signalen van het normale dagelijkse leven mee. De klassen van de basisschool wisselen elkaar af met sportuurtjes en speelkwartieren. De bouwvakkers in de straat doen hun werk, de kat eet zijn bakje leeg, de buurman snoeit zijn heg. Het voelt niet als werken vandaag, maar toch smelten de klussen van mijn bureau als sneeuw voor de zon.

De bouwvakkers stemmen hun werkzaamheden af, de kinderen op het schoolplein moedigen elkaar aan in hun sportuur ("Jessie! Jessie! Ali! Ali! Sanne! Sanne!"), ik bel online met opdrachtgevers, de kat geeft een andere kat een haal, de buurman praat over de inmiddels krimpende heg met de buurvrouw. Communicatie is everywhere.

Nog éven de laatste hand leggen aan een projectplan...en laat dan de paashaas maar langskomen.

Haas