Journaliste wordt webwijs 2.0

Iedereen is webwijs. Althans, als je vrijwel iedereen in het communicatief professionele werkleven op zijn of haar woord mag geloven. En al helemáál als communicator of journalist. Of valt het toch wat tegen met de webwijsheid van professioneel Nederland?

Webwijs20
Morgen mag ik journaliste Anne-Marie wat webwijzer maken in de wilde wereld van web 2.0. Zij was zo moedig en ondernemend om te melden dat ze zich er eigenlijk nog nooit écht in had verdiept, en dat ze er wél meer over wilde weten. Good for her! Toen ze me opbelde, vond ik het meteen een goed idee. Ik vertel haar er graag meer over. Ik ga zo eens een aardig checklistje maken voor Anne-Marie. Want als je net kennismaakt met web 2.0, dan is het goed om één en ander op een rijtje te krijgen. Overzichtelijk. Als communicada met hier en daar een tech geek-kantje is het dan ook zaak om me even te verdiepen in alle aspecten van het journalistieke vak en te bekijken welke tools handig voor haar zullen zijn. Leuk!