Sociale netwerken gebruiken voor succesvol ondernemen

Logoskvksyntens Gisteren mocht ik een keynote verzorgen voor Kvk/Syntens over slim gebruik van sociale netwerken voor succesvol ondernemen. Hartstikke leuk natuurlijk! Zoals altijd (ach ja) week ik deels af van de inhoud van mijn presentatie. Ik interacteer altijd met de luisteraars, maar dat betekent soms ook dat je niet altijd alles kunt vertellen wat je eigenlijk wilde. Toch was het een leuk geheel en sloot mijn presentatie inhoudelijk mooi aan op de andere keynotesprekers. Ik mocht me wat meer op de strategische visie en op bedrijfsonderdelen richten, workshopgevers als de dames van Strait Solutions richtten zich meer op concrete tools. Heel nuttig! In mijn digitale presentatie kwamen terloops enkele tools (LinkedIn, Twitter) ook aan de orde, maar 'gelukkig' kwam ik daar verbaal niet aan toe. ;-) Ik hou er namelijk niet echt van als sprekers het gras voor andermans voeten wegmaaien, dus daar heb ik me dan gelukkig ook niet schuldig aan gemaakt. Dat geldt ook voor de andere sprekers; we vulden elkaar mooi aan...

Andere keynotesprekers waren Marco-Paul de Jeu  (mooie naam en een goed verhaal!) van Dare BV en Cape Rock BV, Corné Hoogendoorn van Zeo Webmarketing (veel tips over Google ranking!) en Martijn van Keulen van ING. Martijn had een heerlijk verfrissend verhaal over bepaalde elementen van de zakelijke kant van ING.nl. Hij wist me iedere minuut van zijn betoog te boeien. Complimenten voor de collega-sprekers! Er waren ook veel workshops te volgen voor ondernemers over allerlei onderwerpen. Wat ik bijvoorbeeld een topper vond was de workshop over de totstandkoming van de corporate website van een groot distributiebedrijf. De presentatie werd gehouden door de directeur van het bedrijf en de directeur van het internetbureau. Zij vertelden mooi en open over de heikele punten, de werkverdeling en de successen. Erg inspirerend en m.i. nuttige informatie voor aanwezige ondernemers.


Het presenteren is zo leuk. Altijd weer een feestje!


Hierbij dan ook de presentatie. Maar - zoals bij iedere presentator geldt - het zijn niet meer dan teksten en afbeeldingen. Het werkelijke verhaal met alle nuances, anekdotes en extra tips geef je toch echt alleen 'in real life'. Niet met voorbedachte rade; het is gewoon hoe het loopt en waar behoefte aan is. Real time maatwerk. Jeuj!


Instructie
- Schuif met uw muis over het woord 'More' rechtsonderaan de presentatie en kies voor de optie 'Full Screen' voor goede leesbaarheid
- Gebruik het pijltje om heen en weer te bladeren in de presentatie.