Twexperimenten en twitterpauze: het blijkt een trend

Mijn twitterpauze-experimenten blijken een sign of the times. Na mijn twitterpauze, waar ik ook over vertelde in de NL/BE podcast Tech45 (ik ben vast panellid), zijn meer twitterazzi de uitdaging aangegaan om een paar dagen twitterpauze te nemen. Rutger de Quay deed zelfs een oproep aan andere twitteraars om samen met hem vijf dagen niet te posten op ons favoriete microblogplatform.

Ik ga ervan uit dat men voor de pauze uiteenlopende redenen heeft, maar bij alle blijkt één grote gemene deler tijdens het twitterreces: het afkicken. Grappig. Opvallend ook. Zo stopte Els ten Napel (@fiederels) enkele dagen geleden met berichten posten om te zien of ze het vijf dagen zou gaan volhouden. Vooralsnog lukt het niet voor de volle 100 procent. Ook ik had daar moeite mee toen ik in New York zat. En ook Maurice Bel stopte voor een voorgenomen pauze van vijf dagen.

Ik ben benieuwd wat de bevindingen zijn naderhand. Is wel een poll waard, lijkt me.